Osjetnik temperature s priključnom glavom PT 100 ili PT 500, tip Apator TOP 146.1, za korištenje u kombinaciji s odgovarajućim uronskim čahurama, glavom s vanjskom zaštitom od čelika (1H18N9T)

Osjetnik temperature PT 100 (alternativno PT 500), tip TOP 146.1 (za korištenje u kombinaciji s odgovarajućim uronskim čahurama), glavom s vanjskom zaštitom od čelika (1H18N9T) u MID odobrenoj ili kalibriranoj verziji sa sljedećim specifikacijama:

U principu, osjetnici temperature TOPGN 12/C namijenjeni su za korištenje u kombinaciji s računskim jedinicama mjerila topline i odgovarajućim mjeračem protoka. Posebnost ovih osjetnika je da su opremljeni otpornom vanjskom zaštitom od čelika (1H18N9T). To omogućuje korištenje u složenim ili nepovoljnim okolišnim uvjetima. Osjetnici su dostupni ili kao izvedba s PT100 kao i s PT500 mjernim elementima. Osjetnici temperature namijenjeni su za korištenje u kombinaciji s odgovarajućim uronskim čahurama. Radi lakšeg razlikovanja, osjetnici temperature su označeni crvenim (dovod) i plavim (povrat) plastičnim naljepnicama. Ugradnja osjetnika temperature može se izvesti:

  • okomito na smjer strujanja mjernog medija,
  • pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na smjer strujanja mjernog medija ili
  • u koljenu cijevi (suprotno smjeru strujanja)

U principu, senzor mora biti ugrađen na način da njegov mjerni element doseže os cjevovoda u kojem struji topli medij.