Kratki izravni osjetnik temperature pt 100 ili pt 500, tip apator tope 41, promjer 3,5 mm sprijeda, 8,5 mm straga, dužina 28 mm

Kratki izravni osjetnik temperature PT 100 (alternativno PT 500), za korištenje zajedno s računskom jedinicom FAUN, tip Apator TOPE 41 (koristi se bez uronske čahure) u MID sukladnoj  ili kalibriranoj verziji sa sljedećim specifikacijama:

U principu, osjetnici temperature TOPE41 namijenjeni su za korištenje u kombinaciji s računskim jedinicama mjerila topline tipa FAUN i odgovarajućim mjeračem protoka. Osjetnici su dostupni ili kao izvedba s PT100 kao i s PT500 mjernim elementima. Osjetnici temperature tip TOPE41 namijenjeni su za izravno mjerenje i koriste se bez uronske čahure. Njihov dizajn omogućuje njihovu upotrebu u kombinaciji s odgovarajućim kuglastim ventilima (kuglasti ventil s nastavkom za osjetnik temperature), ili odgovarajućim fitinzima (s nastavkom za osjetnik temperature), niplama (s nastavkom za osjetnik temperature) ili T-komadima (s nastavkom za osjetnik temperature). Radi lakšeg razlikovanja, osjetnici temperature su označeni crvenim (dovod) i plavim (povrat) plastičnim naljepnicama. Matica za pričvršćivanje M10x ima finu izbušenu rupu koja omogućuje brtvljenje temperaturnog senzora.