Termostatski radijatorski ventili i radijatorski termostati

MT mjerna tehnikaProizvodiTermostatski radijatorski ventili i radijatorski termostati

Termostatski radijatorski ventili i radijatorski termostati

 Zašto je regulacija sustava grijanja važna?

Temperatura ugodnost stvar je navike i osobne percepcije. Ako temperaturu koju održavate u prostoru smanjite za samo 1°C godišnje možete uštedjeti približno 5-7% energije.

U mnogim slučajevima korisnici ne posvećuju dovoljno pažnje pri kupnji radijatorskih ventila. Obični ručni radijatorski ventili onemogućuju uštedu energije kao i regulaciju sobne temperature.

Zahvaljujući pravilnoj regulaciji troškovi grijanja mogu biti znatno smanjeni. Termostatski radijatorski ventili ne ugrađuju se samo u nove sustave grijanja već i u postojeće sustave kako bi naknadno smanjili troškove grijanja.

Radijatorski  termostati omogućavaju učinkovito korištenje energije

Radijatorski termostat razvijen je kako bi Vam omogućio još bolje i udobnije grijanje. Smanjuje Vaše račune grijanja zahvaljujući znatnoj uštedi potrošene energije. Termostat mjeri temperaturu u prostoriji i zatim prilagođava dotok topline u radijator do dostizanja postavljene temperature. Na taj način omogućava ugodnu temperaturu u prostoriji i istodobno koristi slobodnu toplinu od izvora kao što su sunčeva svjetlost, TV uređaji, računala ili ljudi koji borave u prostoriji.